Stanovisko Dostihového spolku a.s. ke kauze pomníčku Michala Köhla

26. květen 2016

Dostihový spolek a.s. nikdy neměl v úmyslu odstranit pomníček Michala Köhla z areálu závodiště, ale chtěl ho přemístit do prostoru startu Velké pardubické, kde je pietní místo určené pro vzpomínky na osobnosti jezdeckého sportu s vazbou na Pardubice. Pomníček Michala Köhla byl u Taxisova příkopu instalován před zahájením sezóny, ale hned po prvním dostihovém dni a ostrém provozu jsme byli upozorněni na možná bezpečnostní rizika s doporučením na jeho přemístění.

Dostihový spolek a.s. si památky Michala Köhla váží a ctí ji. Proto jsme také na podzim uspořádali memoriál nesoucí jeho jméno, ze kterého chceme udělat tradici, a přispěli jsme rovněž i do sbírky, kterou zorganizovali jeho přátelé. Proto je z našeho pohledu nelogické a velmi nás mrzí, že jsme nyní napadáni s tím, že si jeho památky nevážíme. Pozůstalé Sylvě Novotné jsme nabídli pomoc při umístění pomníku na pietní místo.

Celá situace nás velmi mrzí, protože si památky Michala Köhla skutečně vážíme. Bohužel se kolem této záležitosti vyrojilo mnoho nepřesných a dokonce i nepravdivých informací, které hlavně na sociálních sítích žijí vlastním životem. Očerňují Dostihový spolek a.s. a znevažují památku Michala Köhla. Znovu tedy opakujeme, že nechceme a nikdy jsme ani nechtěli jeho pomník z pardubického závodiště odstranit, chtěli jsme ho pouze přemístit na pietní místo na startu Velké pardubické.

Richard Benýšek,
předseda představenstva Dostihového spolku a.s.

Česká pojišťovna AGROFERT Pardubický kraj Pardubice Česká republika

Novinky e-mailem

Přejete si dostávat novinky do Vaší e-mailové schránky? Vyplňte následující formulář.

Novinky e-mailem

Agrofert park