Během legendárního dostihu se vypije i 20 tisíc piv a deset tisíc lahví limonád!

30. září 2014

Pravidelně už několik týdnů před Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou, která se letos na pardubickém závodišti uskuteční v neděli 12. října, vrcholí na legendární dostih starého kontinentu rozsáhlé přípravy. Na vrchol letošní dostihové sezóny se připravují stovky lidí, zájem o účast je ze strany potencionálních diváků obrovský, vstupenek se zatím oproti stejnému období loňského roku prodal dvojnásobek. Všechny lóže jsou již prodané, na tribuny zbývá už jen pár desítek vstupenek, k dostání jsou jen lístky na stání.

Především mladší návštěvníky pardubického závodiště potěší nové dětské hřiště, rekonstrukcí prošly interiéry tribun, "B" tribuna má upravenou fasádu. "Co se týče dráhy, instalovali jsme nové umělé překážky, které zvýší bezpečnost koní i jezdců. Jejich parametry jsou pochopitelně stejné, nové zastřešení má teď i vážnice," řekl Michael Skalický, místopředseda představenstva Dostihového spolku, a. s., (DS) která pardubické závodiště spravuje. Jak Skalický doplnil, město Pardubice před sezónou navíc uhradilo náklady na nové závlahy, diváky na venkovní tribuně  "F" přivítají nové sedačky. Na samotnou akci najímá DS podle Skalického kolem osmdesáti brigádníků, kteří se vesměs rekrutují ze studentů místních středních a vysokých škol.

Pro změnu hlavně frekventanty hotelových škol z okolí zase ve velkém na dostihový svátek najímají cateringové společnosti. Jak řekl David Audrlický z firmy Alfredo catering, která gastrnomii na závodišti zaštiťuje, jen do lóží je potřeba kolem dvou stovek obsluhujících, další padesátka kuchařů se podílí na přípravě laskomin. Ve venkovních stáncích pak prodává kolem 150 lidí. V lóžích zhruba tři tisícovky lidí snědí přes dvě tuny jídla, venku se pak spotřeba návštěvníků pohybuje kolem osmi tun. "Výtoč piva je závislá na počasí, vytočilo se až 200 padesátilitrových sudů, ale když bylo ošklivě, tak těch vytočených sudů bylo také jen pět," řekl Audrlický. Jak doplnil, spotřeba nealkoholických nápojů se pohybuje kolem tří tisíc litrů. "Prakticky už 14 dní před Velkou se začíná dělat na lóžích, další dva týdny po akci se všechno znovu bourá a uklízí," uzavřel Audrlický.



Česká pojišťovna AGROFERT Pardubický kraj Pardubice Česká republika

Novinky e-mailem

Přejete si dostávat novinky do Vaší e-mailové schránky? Vyplňte následující formulář.

Novinky e-mailem

Agrofert park

  • +420 466 797 111
  • Mapa a kontakty

© 2016, Dostihový spolek, a.s. – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑